Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer meer vacatures in de zorg

Het aantal unieke (online) vacatures in de zorg is in een jaar tijd met 60 procent gestegen naar een totaal van 27.275 in het derde kwartaal van 2018. Dit zijn er ruim tienduizend meer dan een jaar geleden.
6e897953bfacd9757e36fe195ce7d0dd

Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group, in opdracht van HR-specialist Compagnon. Daarnaast gaan de komende tien jaar 81.300 zorgwerknemers met pensioen die allemaal moeten worden vervangen.

Goede werksfeer en vast contract

Uit het onderzoek blijkt verder dat een goede werksfeer en een vast contract de belangrijkste redenen zijn voor zorgpersoneel om voor een specifieke baan te kiezen (47 procent), gevolgd door een goed salaris (44 procent). Een groot verschil met de totale Nederlandse beroepsbevolking, waarvan meer dan de helft een goed salaris als belangrijkste voorwaarde voor een baan noemt. Zorginstellingen lijken zich hiervan bewust. In de sector wordt vaker met vaste contracten gewerkt dan in de rest van Nederland: 85 procent tegenover 75 procent.

Onbenut arbeidspotentieel

Volgens de onderzoekers is er ook goed nieuws. Ruim 250.000 Nederlanders zouden openstaan voor een functie in de zorg, terwijl ze niet werkzaam zijn in de sector. Daarnaast zijn er volgens het onderzoek 19.300 parttimers in de zorg die graag meer willen werken en 8.400 werklozen met een zorggerelateerde opleiding die openstaan voor een zorgfunctie. Ook zouden ruim 14.000 zzp’ers die in de zorg (willen) werken, graag terugkeren in loondienst. Dit brengt het totaal aantal potentiële werknemers voor de sector op 296.100.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.