Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wegwerken wachtlijsten ggz kost zeker 150 miljoen euro

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Het werkelijke aantal wachtenden in ggz bedraagt niet ruim 80.000 maar waarschijnlijk circa 60.000. Zo’n 20.000 mensen staan dubbel of driedubbel op wachtlijsten. Voor het terugbrengen van de wachtlijsten met 40.000 mensen heeft de ggz jaarlijks circa 150 miljoen euro extra nodig.
Nervous Man Faced With Problem
© pressmaster / stock.adobe.com

De wachtlijsten in de ggz lopen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als die 150 miljoen euro niet uitgegeven wordt door de zorgverzekeraars dan heeft het nog geen nut. En dat de zorgverzekeraars geld achterhouden weten we, sinds 2014 hebben de zorgverzekeraars 300 miljoen euro achtergehouden voor de GGZ en daarop heeft VWS in 2019 besloten om het budget voor de GGZ maar met 300 miljoen te verlagen omdat het toch niet uitgegeven werd.
   Een simpel rekensommetje laat zien dat die 300 miljoen euro het hele wachtlijsten fiasco had kunnen voorkomen. Dus wie pakt het op om de zorgverzekeraars aan te klagen voor mismanagement en het willens en wetens mensen lang laten lijden door hun psychologische moeilijkheden?!!!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.