Wel betere opvang voor jongeren zoals Brandon’

Volgens het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) hebben intramurale instellingen de afgelopen twee jaar hard gewerkt om de opvang van kinderen en jongeren met complexe gedragsproblemen te verbeteren. Dat schrijft het CCE naar aanleiding van berichtgeving deze week.
‘Wel betere opvang voor jongeren zoals Brandon’

Het actualiteitenprogramma Een Vandaag zond afgelopen week een item uit over de opvang. Daarin kwamen de ouders van Mick aan het woord. Die stelden dat er bij de instellingen na de casus-Brandon niets is veranderd aan de zorgverlening van jongeren met complexe problemen.

Nergens naartoe

Volgens cliëntenplatform VG is de angst van de ouders van Mick terecht dat zij nergens naartoe kunnen voor de opvang van hun zoon. Mick woont met een persoonsgebonden budget (pgb) noodgedwongen thuis omdat zijn ouders geen vertrouwen meer hebben in de intramurale zorg. ‘Dat de angst van de ouders niet ongegrond is, bewijst het rapport

0
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.