Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wereldwijd 64 miljard euro aan zorgict uitgegeven

Annelies Vermeulen
De zorgsector zal in 2010 wereldwijd ongeveer 64 miljard euro uitgeven aan zorgict. Dat is een stijging van 3,2 procent ten opzichte van 2009. Dit zijn conclusies van een Amerikaanse studie van Computing Technology Industry Association.
Wereldwijd 64 miljard euro aan zorgict uitgegeven

De uitgaven stijgen wel, maar toch blijven de kosten een reden voor zorgorganisaties om niet met zorgict te starten. Driekwart van de respondenten van de enquête zei dat de aanloopkosten hen ontmoedigen om te investeren in een EPD, terwijl 64 procent aangaf dat de operationele kosten de belangrijkste factor zijn. 39 procent van de respondenten is bezorgd over gegevensbeveiliging en privacy.

Investeringen

De Amerikaanse studie wijst uit dat de belangrijkste investeringen in ict-producten zullen gaan naar producten als pc’s, printers, telefoonsystemen en netwerkapparatuur. Zorgaanbieders zijn over het algemeen tevreden over de ict-producten die zij gebruiken. Toch zijn ze geïnteresseerd in betere betrouwbaarheid, betere prestaties en lagere kosten voor toekomstige aankopen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Budgetoverschrijdingen ICT in zorg bijna 40 procent

UMC’s geven € 250 miljoen uit aan ICT

ICT-inhuur kost VWS miljoenen euro’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.