Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Werkgevers akkoord met cao VVT

Mark van Dorresteijn
De achterban van werkgeversorganisatie ActiZ heeft unaniem ingestemd met het cao-akkoord voor werknemers in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg (VVT). ActiZ heeft het akkoord samen met de vakbonden CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ en werkgeversorganisatie BTN afgesloten.
Werkgevers akkoord met cao VVT

Naar verwachting is er eind deze maand een nieuwe cao voor de 430.000 werknemers in de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg (VVT). Op dat moment is de grootste cao van Nederland een feit.

Blij met instemming

‘Het is van belang voor iedereen in de branche dat er snel een goede cao is’, meent Aad Koster, directeur ActiZ. ‘We zijn dan ook blij dat de werkgevers in onze sector vandaag volmondig “ja” zeiden tegen dit cao-akkoord. Nu kunnen we verder: met het verlenen van goede zorg en het uitvoeren van de gemaakte plannen: waaronder het werven van de nieuwe medewerkers die we nu en in de toekomst nodig hebben’.

Lees meer over de onderhandelingen uit 2012

Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

‘Stemming cao VVT wordt spannend’

Verdeelde bonden herstarten onderhandeling cao VVT

5 REACTIES

  1. Mark J ik hoop voor je dat je niet afhankelijk bent van dit CAO, want de enige ruimte die ik er in zie is; werken op tijden die je baas wil, tegen een laag salaris anders is het onmogelijk om de salarissen van het Bestuur in stand te houden.
    het is nl zo ORen mogen mee denken maar niet beslissen(weet ik na jaren ervaring)
    groet Erna Loosman

  2. Lees alle reacties
  3. De zorgwerkers, hun arbeidsvoorwaarden en omstandigheden zullen de werkgevers worst wezen. Volk wordt wakker en stem anders. Ik hoop op een linkse coalitie.Dan verdwijnen die machtstructuren en onmenselijke uitbuitende systemen vanzelf en krijgen bonden zoals Abva?Kabo vanzelf meer invloed. Ga ervoor.

  4. Een goede CAO voor de werkgevers maar voor de werknemers dus niet. Er wordt weer niet geluisterd naar de grootste groep werknemers in de zorg. Dat betekend dat er nog slechter personeel geworven kan worden voor de zorg. Want in de zorg zijn meer dingen nodig voor het werven van personeel dan dat de werkgevers weggeven. Werkgevers denken meer aan zichzelf dan aan de werknemers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.