Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Werknemers in de care missen kennis over ict

Bert Bukman
Slechts de helft van de zorgverleners in de langdurige zorg beoordeelt de eigen ict-kennis als voldoende om het werk goed te kunnen doen. Eén op de vijf denkt dat de eigen instelling niet is voorbereid op verdere digitalisering. Eén op de drie is meer dan een half uur per dag kwijt aan het bijwerken van het zorgdossier.
Ictivity
Foto: thodonal/stock.adobe.com
Premium

Dat blijkt uit een onderzoek

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Naar mijn idee wordt al met een achterstand begonnen wanneer we zien dat in de zorg- en verpleegkundige opleidingen ICT onder de maat wordt gedoceerd. Betrokkenheid van mensen uit de ICT-zorg (b.v. functioneel beheerders of andere zorg-informatici) wordt gemist.
   Dit geldt overigens ook voor het (bij)scholen van gesettelde verpleegkundigen. Ik ervaar dat in meerdere huizen de instructie veel beter kan maar geen prioriteit aan wordt gegeven. Het gevolg is dat de (toch veelal goedvolgende en ploeterende) verpleegkundigen inefficient omgaan met de mogelijkheden van de diverse systemen in plaats van meer tijd te kunnen besteden aan juist, efficient en kort computergebruik wat weer ten koste gaat van de ‘zorg aan het bed’.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.