Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis biedt ‘winterweerservice’

Mark van Dorresteijn
Het Westfriesgasthuis biedt sinds maandag een gratis winterservice voor patiënten die door het winterse weer niet zelf naar het Hoornse ziekenhuis durven te reizen. Dit maakte een woordvoerster bekend. Veel patiënten hebben zich al door een van de vier auto's van het ziekenhuis thuis laten ophalen en afzetten.
Westfriesgasthuis biedt 'winterweerservice'

“Het idee ontstond vorige week”, legt een woordvoerster uit. “Er bereikten ons geluiden dat ouderen door de gladheid de straat niet op durfden, terwijl naast het ziekenhuis bloedprikauto’s staan die niet de hele dag worden gebruikt. Het leek ons een goede service voor de vooral oudere patiënten om deze auto’s te gebruiken voor een ophaal- en thuisbrengdienst.”

Winterservice

De winterservice geldt voor iedereen binnen het verzorgingsgebied van het Westfriesgasthuis. Het ziekenhuis probeert de ritten zo goed mogelijk rond de afspraak van de patiënten te plannen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. “Ook combineren we ritten, bijvoorbeeld als twee patiënten uit hetzelfde dorp rond dezelfde tijd een afspraak hebben”, aldus een woordvoerster.

Spelregels

Aan de winterservice zijn wel enkele spelregels verbonden. Om de ritten goed in te kunnen plannen, moeten patiënten bijvoorbeeld minimaal 24 uur van tevoren bellen. Voor rolstoelgebruikers zijn de auto’s overigens niet toegankelijk. Het ziekenhuis biedt de extra dienstverlening nog zolang de sneeuw de wegen glad houdt. (ANP)

Lees ook:

Zorgverlening thuiszorg moeilijk door weer

Sneeuw zorgt voor file bij ziekenhuis Ede

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.