Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Westfriesgasthuis kan beginnen met nieuwbouw

Redacteur KinderopvangTotaal
Het Westfriesgasthuis heeft akkoord van de gemeente Hoorn voor zijn nieuwbouwplannen. Zodra ook de zorgverzekeraars definitief groen licht geven, kan de bouw van onder andere de nieuwe verpleegafdeling beginnen.
Westfriesgasthuis kan beginnen met nieuwbouw

De uitbreiding van het Westfriesgasthuis concentreert zich aan de westkant van het ziekenhuis. Daarin komen een moeder & kindcentrum en een dagbehandelingscentrum. Ook worden alle verpleegafdelingen in de nieuwbouw ondergebracht. Volgens bestuurder Hugo Keuzenkamp kan het ‘nieuwe’ ziekenhuis beter inspelen op wensen van patiënten. De nieuwbouw is ook nodig om in de voorspelde demografische groei in de regio te voorzien.

Efficiënt

“De inrichting en indeling bieden meer comfort en privacy, wat het herstelproces van onze patiënten bevordert. Er komen bijvoorbeeld meer eenpersoonskamers waarin familie kan blijven overnachten,” aldus Keuzenkamp. “De nieuwbouw maakt efficiënt werken eenvoudiger omdat alle verpleegafdelingen zich in één deel van het ziekenhuis zullen bevinden. Het aantal bedden kan daardoor zelfs iets afnemen. Uitwisseling van apparatuur en personeel is dan een stuk eenvoudiger.” (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Vincent Jannink)

lees ook:

Jeroen Kreuger stapt uit bestuur Westfriesgasthuis

Afdelingen Westfriesgasthuis weer open na MRSA

Westfriesgasthuis brengt verpleegafdeling in kaart met CS Ma…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.