Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wethouder wil Haagse ouderenzorg verbeteren

Mark van Dorresteijn
De zorgverlening in de Haagse ouderenzorg is op orde en het kwaliteitssysteem om misstanden te voorkomen werkt goed. Dat blijkt uit het onderzoek dat de Haagse zorgwethouder Karsten Klein in september liet uitvoeren. Toch wil hij met de zorginstelling om tafel om te kijken hoe het beter kan.
Wethouder wil Haagse ouderenzorg verbeteren

“Als gemeente willen wij de voorzieningen beter laten aansluiten op de wensen van onze ouderen”, aldus de wethouder. “Zij hebben jarenlang veel gedaan voor Den Haag. Nu is het tijd om iets terug te doen.”

Agenda

Het onderzoek pleit voor een regisserende, agenderende en stimulerende rol van de wethouder op het terrein van kwaliteit van de ouderenzorg. Samen met alle instellingen wil Klein een agenda op stellen, de voortgang bespreken en successen delen. De allereerste bijeenkomst gaat over het uitgevoerde onderzoek.

Kwaliteit en toezicht

De afgelopen jaren is door organisaties van cliënten, zorgverleners, verzekeraars en de Inspectie stevig geïnvesteerd in het ontwikkelen van een goed kwaliteitssysteem en het toezicht daarop. Zo is er steeds meer zorg op maat, meer privacy en wordt gewerkt met individuele zorgplannen. Dat kan alleen maar als bewoners, familie en zorgorganisaties voortdurend met elkaar in gesprek zijn.

Klachten

Het onderzoek is opgezet nadat bekend werd dat circa veertig dementerende ouderen al een jaar lang onder slechte omstandigheden leefden in het Haagse zorgcentrum Loevestein. Daarnaast ontving de wethouder klachten over ouderen die tegen hun zin naar bed worden gebracht. “Bijvoorbeeld een fervent voetballiefhebber die naar bed werd gebracht tijdens de WK-finale Nederland – Spanje. De zorg is en blijft mensenwerk en incidenten zijn dan ook helaas niet altijd te voorkomen.” Klein geeft daarbij aan ook in de toekomst open te blijven staan voor klachten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Misstanden in Haagse zorgcentrum Florence

Website moet personeel werven in Haagse regio

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

  1. ik wil graag samen met de wethouder “bouwen” aan nog betere zorg in den haag. www,bouwsteentjes.nl geeft wellicht een leuke en ludieke oplossing voor ale bewoners in haagse zorginstellingen. De heer Karsten Klein kan hierdoor “bouwen” aan optimale Zorg. Bel mij gerust voor de mogelijkheden op 06-24886526

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.