Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Whitepaper – Met een gezonde mond verbetert de kwaliteit van leven sterk

Vitadent
Goede mondzorg is belangrijk voor ons allemaal. Ook voor mensen op hogere leeftijd die afhankelijk zijn van zorg en in een zorginstelling wonen. Met een gezonde mond kunnen ze pijnloos praten, lachen en genieten van maaltijden. Maar mondzorg voor ouderen is anders en vraagt om specialistische kennis. Deze doelgroep heeft een andere benadering nodig.

Ouderen kunnen aandoeningen hebben zoals dementie, parkinson, slechthorendheid of een visuele beperking. Daarbij groeit het aantal ouderen met problemen in de mond, want deze groep behoudt steeds vaker zijn eigen tanden en kiezen. Het verlenen van goede mondzorg is dus uitdagender geworden. Bovendien hebben zorginstellingen een overvloed aan prioriteiten, waarvan mondzorg er slechts één is.

In de whitepaper ‘Omdat mondzorg op hogere leeftijd anders is’ leest u waarom de mondgezondheid van ouderen een groeiend punt van aandacht is, maar ook wat we hier samen aan kunnen doen. Ook krijgt u meerdere praktische adviezen voor de dagelijkse mondverzorging die u direct in praktijk kunt brengen.

1 REACTIE

  1. Helemaal eens met deze uitspraak .Goede mondzorg is feitelijk altijd belangrijk . Ook de categorie ouderen is uiterst belangrijk. Juist om gebits gerelateerde problemen zoveel mogelijk uit te sluiten ; slecht gebit wordt vaak geassocieerd met mogelijke hartproblemen, of combinatie ( hart en vaat ziekte ). Of andere chronische klachten; diabetes, maag darm stelsel .
    Goede mondzorg betaald zich uiteindelijk uit in een betere algehele conditie. Wel zit een addertje onder het gras . Het kosten plaatje . Niet iedereen heeft voldoende budget om zaken in de mondzorg te kunnen betalen .
    Juist met de stijgende kosten in de premie ,, en versobering in de vergoedingen sfeer kan dit slecht uitwerken op juiste aanpak in de mondzorg behandeling .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.