Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie wordt de nieuwe Zorgmanager van het Jaar?

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Wie wordt de nieuwe Zorgmanager van het Jaar? Zorgvisie organiseert opnieuw deze jaarlijkse verkiezing. Kandidaten kunnen de komende maanden worden voorgedragen door medewerkers van zorgorganisaties of de kandidaten melden zichzelf aan.
Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter Middin, met de Zorgvisie excellence trofee
Gertrude van den Brink, Zorgmanager van het Jaar 2018. Foto: Koos Groenewold

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een eindverantwoordelijke manager in de zorg die een bijzondere prestatie heeft geleverd. In 2018 is de prijs gegaan naar Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter van Middin uit Rijswijk. Zij ontving de prijs vanwege haar besliste stijl van leidinggeven en voor haar inzet voor landelijke programma’s voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

De afgelopen jaren is de prijs gewonnen door zorgmanagers uit verschillende sectoren. De voorganger van Gertrude van den Brink was Ernst Kuipers, de bestuursvoorzitter van Erasmus MC. Andere winnaars zijn Bertine Lahuis, destijds bestuursvoorzitter van ggz-instelling Karakter, Anja Schouten, toenmalig bestuursvoorzitter van Zorgbalans en Greet Prins, bestuursvoorzitter van Philadelphia.

Een voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat de bestuurder werkzaam is bij een organisatie die het huis op orde heeft, dat wil zeggen: een goede reputatie en een gezonde financiële basis.

Aanmelden kandidaten

De inschrijvingsprocedure staat open tot 31 december 2018. Uiterlijk op die datum moeten de stukken binnen zijn die bij de inschrijving horen. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.