Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wiegel: premiestijging door overheid

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De premieverhoging van zorgverzekeraars is de schuld van de overheid. Als de macronacalculatie niet was afgeschaft, had de zorgpremie per verzekerde vijftig euro lager kunnen uitvallen.
Wiegel: premiestijging door overheid

Dat heeft Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), gisteren 27 september gezegd op een persconferentie van ZN.

ZN-voorman Hans Wiegel: premie had lager gekund

DSW heeft gisteren traditiegetrouw als eerste verzekeraar de nieuwe premie voor de basisverzekering bekendgemaakt. Die is per verzekerde 36 euro hoger. ZN schat de premiestijging door het afschaffen van de macronacalculatie op 50 euro per verzekerde. De macronacalculatie compenseert verzekeraars als achteraf blijkt dat de raming van de zorgkosten door de overheid niet klopte. Het afschaffen van de macronacalculatie betekent dat verzekeraars moeten opdraaien voor verkeerde schattingen van de overheidsuitgaven. “Zonder afschaffing van de macronacalculatie had de premie dus zelfs omlaag gekund”, verklaart Wiegel. “We hebben lang tegen macronacalculatie gevochten, maar dat gevecht hebben we verloren.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Zorgpremie DSW in 2012 36 euro hoger

ZN verwacht extra premiestijging in 2011

VWS wil nacalculatie verzekeraars afschaffen

1 REACTIE

  1. Helaas Heer Wiegel verliezen we wel vaker van de overheid,want de burger moet het toch ophoetsen en die komen voorlopig niet in opstand.Dus verhoog alles en wat goedkoop moet worden wordt vanzelf duurkoop.Daar hoef je niet hoog opgeleid voor te zijn.Bobo`s in de bush

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.