Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem Schreuder verlaat het Spaarne Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Willem Schreuder stopt per 1 mei 2014 als voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Ziekenhuis. Hij wil meer tijd vrijmaken voor eigen leven, familie en vrienden.
Willem Schreuder verlaat het Spaarne Ziekenhuis

Het vertrek van Schreuder valt samen met de bestuurlijke fusie van het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis. Zowel de raad van toezicht als de raden van bestuur van beide ziekenhuizen zeggen hem met spijt te zien vertrekken.

Strategische meerwaarde

Schreuder: ‘De laatste jaren heb ik het Spaarne Ziekenhuis mee richting mogen geven naar intensieve samenwerking en fusie met het Kennemer Gasthuis. De nadruk lag daarbij op de strategische meerwaarde voor patiëntenzorg en opleidingen. Nu de samenwerking meer vanzelfsprekend is geworden, komt ook voor het bestuur een nieuwe fase. De komende periode zal de aandacht uitgaan naar een samensmelting van de culturen en de werkprocessen van beide ziekenhuizen tot een nieuw topklinisch ziekenhuis voor de regio. Een eerste stap is de bestuurlijke fusie. Dat is voor mij een mooi en symbolisch moment om mijn functie neer te leggen.’ Hij zegt met veel plezier terug te kijken op de afgelopen vijf jaar. ‘Ik ben er trots op dat ik het ziekenhuis tot zijn huidige positie heb mogen helpen: er staat een innovatieve, moderne, dynamische en vooral patiëntvriendelijke organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe bestuur daar in de toekomst verder richting aan geeft.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.