Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim Deetman voorzitter toezicht Bronovo-Nebo

Mark van Dorresteijn
Wim Deetman is per 1 januari benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Bronovo-Nebo. Hij volgt hiermee Rein Jan Hoekstra op, die het einde van de maximale zittingsperiode heeft bereikt.
Wim Deetman voorzitter toezicht Bronovo-Nebo

Als voorzitter zal Deetman toezien op de hoofdlijnen van het beleid van de Stichting Bronovo-Nebo. Daarnaast vervult de raad een klankbordfunctie voor de raad van bestuur van de stichting.

Ervaring

Deetman heeft brede bestuurlijke ervaring en kent een lange staat van dienst als politicus. Hij is onder andere staatssecretaris, minister en voorzitter van de Tweede Kamer geweest. Van 1996 tot 2008 was hij burgemeester van Den Haag en trad hij vervolgens toe tot de Raad van State. Daarnaast bekleedt Deetman verschillende nevenfuncties, zoals diverse voorzitterschappen, deelname in raden van toezicht. Momenteel leidt hij de commissie die een onafhankelijk onderzoek uitvoert naar seksueel misbruik binnen rooms-katholieke instellingen.

Stichting Bronovo-Nebo

Stichting Bronovo-Nebo bestaat uit ziekenhuis Bronovo, verpleeghuis Nebo en Gezondheidscentrum Wassenaar en maakt deel uit van de Coöperatie met drie andere Zuid-Hollandse ziekenhuizen, heeft een alliantie met het Leids Universitair Medisch Centrum en fungeert als Teaching Hospital. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.