Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim van der Jagt verlaat Dichterbij

Mark van Dorresteijn
Bestuurder Wim van der Jagt heeft gehandicaptenzorginstelling Dichterbij na negentien jaar verlaten vanwege zijn pensioen. “Die discussie over verhoging van de pensioenleeftijd komt veel te laat. Ik had best nog even willen blijven”, aldus Van der Jagt. Op 11 februari nam hij afscheid van de instelling.
Wim van der Jagt verlaat Dichterbij

Van der Jagt werd technisch opgeleid op de HTS, maar werd in militaire dienst apotheekbeheerder. Daar ontstaat zijn belangstelling voor de medische wereld. Eerst is hij een tijdje verkoper voor een handelsonderneming medische instrumenten, voordat hij op 35-jarige leeftijd hoofd medische dienst wordt van het Diakonessenhuis in Leeuwarden. Hij bekwaamt zich met avondstudie in economie en sociologie en wordt adjunct-directeur van het Academisch Ziekenhuis Nijmegen. Na vijf jaar start hij bij Maria Roepaan, onderdeel van Dichterbij. Vanaf dan is hij verantwoordelijk voor de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Publicaties en symposia

Van der Jagt publiceerde verscheidene artikelen over de beheersing van de gezondheidszorg en over marktwerking in de gehandicaptenzorg. Ook sprak hij regelmatig op symposia over de innovatie van de zorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.