Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim van Harten nieuwe voorzitter Rijnstate

Mark van Dorresteijn
Wim van Harten is per 15 december benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Rijnstate, een topklinische ziekenhuisorganisatie. Van Harten is nu nog bestuurslid van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Hij neemt de plaats in van huidig voorzitter Gert de Bey.
Wim van Harten
Wim van Harten - Foto: Rijnstate

Van Harten is sinds 2001 lid van de raad van bestuur van het in kanker gespecialiseerde Antoni van Leeuwenhoek dat bestaat uit een ziekenhuis en het onderzoekscentrum het Nederlands Kanker Instituut, waar hij een brede portefeuille (o.a. bouw, financiën, interne organisatie en HR) invult en als wetenschappelijk groepsleider actief is. Daarnaast is hij hoogleraar Kwaliteitsmanagement en Zorgtechnologie aan de Universiteit Twente.

Volgende fase

Mark van Twist, voorzitter van de raad van toezicht: ‘Wim van Harten brengt niet alleen ruime bestuurlijke ervaring mee, maar ook het vermogen om Rijnstate in een volgende fase van haar ontwikkeling te brengen.’ De raad van toezicht voorziet dat het topklinisch ziekenhuis zich in de toekomst ontwikkelt tot een high-tech interventiecentrum, waar medisch-specialistische kennis en complexe apparatuur zijn geconcentreerd en waar op innovatieve wijze invulling moet worden gegeven aan de regionale functie. Van Harten ziet het als een uitdaging hieraan een bijdrage te leveren in een tijd waarin ziekenhuizen voor grote uitdagingen staan.

Nieuw bestuur

De samenstelling van de Raad van Bestuur Rijnstate per 15 december 2015 is als volgt: Wim van Harten (voorzitter) en bestuurslid Jankees Cappon.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.