Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaars Els Borst-prijs bekend

Het Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost Flevoland en het Palliatief Netwerk Almere hebben de Els Borst-prijs ontvangen. De netwerken hebben de prijs gekregen voor de manier waarop zij palliatieve zorg bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

De organisaties maken poëzie over verlies, afscheid nemen, de dood, rouw en herinneringen aan de overledenen. Hierbij betrekken ze verschillende groepen, waaronder scholieren, en verschillende methodes zoals theater.

Overige prijswinnaars

Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen eindigde op de tweede plek met het uitgeven van een krant met een oplage van 10.000 en aanpassingen in de database ‘Zorg kiezen’, zodat deze makkelijker toegankelijker is voor het algemene publiek.

De derde prijs ging naar Netwerk Palliatieve en Terminale Zorg Noord-West Utrecht voor het oprichten van een steunpunt geestelijk verzorging.

Els Borst-prijs

De Els Borst-prijs is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de bekendheid, de bereikbaarheid en beschikbaarheid van palliatieve zorg voor het algemene publiek. De prijs werd uitgereikt door Els Borst, de voorzitter van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Links

Palliatieve zorg behoeft betere registratie

website: dagvandepalliatievezorg.nl/

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.