Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Winnie Sorgdrager gaat IGZ onderzoeken

Oud-minister Winnie Sorgdrager gaat de werkwijze van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoeken. Dat meldt NOS.nl. Minister Schippers heeft Sorgdrager daarvoor gevraagd.
Winnie Sorgdrager gaat IGZ onderzoeken

De laatste tijd is de inspectie veelvuldig negatief in het nieuws vanwege de trage afhandeling van dossiers en gebrek aan klantvriendelijkheid. Schippers wil met het onderzoek het vertrouwen in de IGZ herstellen, aldus NOS.nl.

Zwartboek

De Nationale Ombudsman en Tros Radar hebben in een zwartboek talloze klachten over de IGZ verzameld. Vorig jaar moest de inspectie erkennen dat ze ernstig tekort is geschoten in de zaak rond baby Jelmer in Groningen.

Ernstige fouten

Het jongetje raakte ernstig gehandicapt na een darmoperatie. De IGZ kwam pas na drie jaar met een rapport waarin werd geconstateerd dat het ziekenhuis ernstige fouten had gemaakt. Later werd die conclusie plotseling weer ingetrokken.

Sorgdrager

Winnie Sorgdrager is lid van de Raad van State. Eerder was ze procureur-generaal en namens D66 minister van Justitie in het eerste paarse kabinet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / © ANP Robert Vos)

Lees meer:

Zwartboek ombudsman en Radar: ‘IGZ is partijdig’

‘IGZ acht psychotherapeut Van Steijn gevaar voor patiënten’

IGZ: ‘Indiase OK-assistenten vormen geen risico’

Legemaate verdedigt IGZ tegenover ombudsman

3 REACTIES

 1. Dat bij het productieproces van TV’s of wat dan ook fouten gemaakt worden, is menselijk als het er maar niet teveel zijn. Vooral omdat er nog een controle-apparaat achter zit. Zo ook bij de zorg. Enorm veel geld wordt daarin geïnvesteerd – onder andere allerlei instanties proberen bij NUL-INBRENG toch nog flink wat graan mee te pikken (en nul-cursus effect van allerlei zorgbijscholingingen en cursussen en DAT AL MINSTENS TIEN JAAR). Bij de zorg fungeert onder andere het IGZ als zo’n controle-apparaat. Bij voortduring EN UIT EIGEN WAARNEMING zie ik dat het controle-apparaat IGZ NIET FUNCTIONEERT. Dat is schrijnend, dramatisch, triest, walgelijk EN MISDADIG CRIMINEEL. We hebben het – als het de verpleeg- en ouderenzorg betreft over de meest trieste mensenkant van onze samenleving. En helaas is het zo. ONTKENNEN KAN NIET MEER. 1) Ikzelf ervaar het 2) de Nederlandse Patiëntenorganisatie spreekt van niet of heel slecht of veel en veel te traag functioneren; voortdurend de doofpot. Let wel binnen de gezondheid DE DOOFPOT dat is misdadig crimineel. 3) de Nationale Ombudsman heeft geen goed woord over voor het functioneren van de IGZ. 4) Dezelfde uitlatingen hoor ik bij voortduring op de radio (Radio 1). Onderzoeksprogramma ARGOS spreekt van zeer ernstig wanbeleid. 5) En tenslotte hoor ik vanmorgen een top medewerker/medicus — 9 jaar IGZ werkzaam (ik meen ene heer Ming of zoiets) zeggen: “Het is een grote rotzooi”. Hr van de Wal eruit sodemieteren heeft geen zin (moet wel met onmiddellijke ingang gebeuren), want wat ik weet, weten 80% van de IGZ medewerkers en die hebben UIT EIGEN VOORDEEL EN LIJFSBEHOUD hun ba… hun mond dichtgehouden. Dat is – ik herhaal het want ik spreek over oudjes die ons land grootgebracht hebben – misdadig crimineel. Ik heb dat nog maar een keer eerder meegemaakt, want ik ben van voor de oorlog?!? Dus van de Wal en nog velen meer op straat donderen zonder ENIGE VERGOEDING OF AFKOOPSAM; zo straf je BANDIETEN Minister Schippers wil het nog niet geloven. Drie mogelijkheden: ze zit in het complot, ze is gruwelijk naïef of het komt haar politiek niet goed uit. Met dat laatste spant ze dan de kroon bij de kwalificaties die ik hiervoor enkele malen gebezigd heb. Wie dit leest en vrouw Schippers kent gelieve haar deze email door te sturen, waarvoor mijn hartelijke dank

 2. Lees alle reacties
 3. Geachte redactie,
  Ik wil graag de commissie Sorgdrager mijn uitvoerige dossier doen toekomen waaruit de chaos bij IGZ duidelijk naar voren komt. Maar ik heb geen adres van de commissie. Kunt u mij daaraan helpen?
  Alvast dank voor de moeite.
  Jacques Janssen

 4. Presteerde de IGZ maar net zo goed als huisartsen mbt bereikbaarheid, handhaving patiëntveilige situaties en het wel serieus nemen van de Nederlandse burger.
  IGZ heeft vorig jaar veel tijd en energie gestopt in het verwijderen van splinters bij anderen en vergat de balk in het eigen oog. Mediabashen van IGZ met goedkeuring van Edith S & NPCF. Het ging toen om niks en de IGZ maar volhouden dat het allemaal zo erg was. Hoeveel doden zijn er gevallen door de onbereikbaarheid vd huisarts?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.