Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woningbouw Humanitas claimt 16 miljoen van zorginstelling Humanitas

De kwakkelende woningcorporatie Humanitas Huisvesting in Rotterdam claimt ruim 16 miljoen euro van zorgverlener Humanitas Zorg. Dat bevestigen beide stichtingen tegen RTL Nieuws.
Fotolia

Humanitas Huisvesting beheert veel zorg- en woonpanden in Rotterdam en omstreken, die door Humanitas Zorg worden gebruikt, meldt RTL Nieuws. Tot begin vorig jaar waren beide stichtingen zeer nauw met elkaar verbonden, onder meer door gedeelde raden van bestuur en toezicht. Als gevolg van overheidsbeleid om het recht op zorgverlening te scheiden van huisvesting, werd besloten de twee stichtingen juridisch te ontvlechten.

Verscherpt toezicht
Daarbij komt dat Humanitas Huisvesting sinds eind 2013 onder verscherpt toezicht staat van de Autoriteit Woningcorporaties (voorheen CFV), als gevolg van ernstige financiële problemen. Met de ontkoppeling van het woondeel leek zorgverlener Humanitas van die problemen verlost.

Claim
Maar uit de onlangs gedeponeerde jaarrekening blijkt dat Humanitas Zorg van een koude kermis thuiskomt. Eind maart ontving de zorginstelling namelijk een brief van advocatenkantoor Stibbe, de advocaat van Humanitas Huisvesting. Daarin claimt de corporatie ruim 16 miljoen euro.

Scheiden wonen en zorg
Het beleid om het wonen en de zorg in de care te scheiden, vormt al jaren een hoofdpijndossier voor zorgbestuurders.  Hoe houden zij de verzorgingshuizen open zonder de huisvestingvergoeding?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.