Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorgcentrum Sint Elisabeth schrapt nachthulp

Ouderenzorginstelling Sutfene met locaties in de regio Zutphen bezuinigt op de nachthulp in woonzorgcentrum Sint Elisabeth. Dat meldt het Gelders Steunpunt Wonen voor Ouderen (GSOH).

De medewerker die de hele nacht in het woonzorgcentrum aanwezig is in geval van nood, gaat verdwijnen. In plaats hiervan zal er in het Sint Elisabeth iemand voor twee of drie uur planbare zorg aanwezig zijn. Voor de rest van de nacht en de niet planbare zorg wil de instelling een beroep doen op een nabijgelegen zorgcentrum. Via een spreeksysteem heeft de bewoner contact met een callcenter Als er hulp nodig is, komt die binnen tien tot vijftien minuten.

Veranderingen

Divisiedirecteur Rick Hogeboom in een uitgave van de GSOH: “We zouden het ook graag anders zien, maar door een combinatie van veranderingen in de AWBZ en de invoering van de Wmo moeten we bezuinigen. Ook kunnen we anders dan voorheen, de onplanbare zorg niet meer declareren bij de AWBZ.”

Overgangsregeling

Er ligt nu een voorstel bij de locatieraad om een overgangsregeling te treffen. Als zij hiermee akkoord gaat, komt er voorlopig voor drie maanden een goedkopere nachtassistent. Deze mag dan echter geen ingewikkelde verpleegtechnische handelingen uitvoeren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.