Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Wouter Bos: ‘Verzekeraar betaalt hoge prijs voor pijnlijke keuzes over zorglandschap’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verzekeraars moeten wat minder defensief de discussie aangaan over samenwerking en concurrentie. De schaarste aan geld en personeel maakt een nieuwe balans tussen samenwerken en concurreren noodzakelijk, zei Wouter Bos, bestuursvoorzitter Menzis, op het Zorgvisie-congres over dit thema. “Laten we eens doordenken over regionale samenwerkingsverbanden die samen zorg regelen in een regio, waarbij individuele instellingsbelangen ondergeschikt zijn aan het regionale belang van een evenwichtig zorgaanbod.”
Foto: Paul Tolenaar
Premium

Het fundament van ons zorgstelsel

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Verzekeraar Wouter Bos ziet toekomst voor zorgverzekeraars. Maar de huidige problematiek in onze zorgsector met de diverse branches staan niet op zijn perspectief te wachten, want het gaat hen over de huidige problematiek en de opvolgende crises met onrechtvaardige consequenties voor patiënten, hun familie en voor de zorgprofessionals. De toegang tot de zorg lijkt mislukt of dreigt te mislukken. “Vergezichten” bevestigen het verblijf in “droomland” en zijn nu niet passend meer: Wouter Bos u bent te laat!

  2. Lees alle reacties
  3. Verstandige woorden van Menzis. Maar als de regionale zorg een “speeltje” wordt van een enkele zorgbestuurder en twee zorgverzekeraars krijgen we wellicht ook een dynamiek die niet perse draagvlak heeft in de samenleving. Moeilijke keuzes maak je alleen met burgers (anders.. zie laatste verkiezingen) Dus op zoek naar vormen van democratisering.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.