Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wouter van Soest: ‘Breng meer samenhang in beleid rond ouderen’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een nieuw kabinet zou voor meer samenhang moeten zorgen in het beleid voor verpleeghuizen, wijkverpleging, het sociale domein, ziekenhuizen en huisartsen. Dat zegt Wouter van Soest, directeur van ActiZ. Het debat over de toekomst van de zorg voor ouderen gaat te veel over geld, niet over de uitdagingen.
houdbaarheid ouderenzorg
Foto: AdobeStock
Premium

De betaalbaarheid en toegankelijkheid van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal eens met Wouter. ‘Vroeger’……. hadden we hometeams waar de professionals iedere 2 weken aan tafel zaten, over uren schrijven en doelmatigheid bekommerden wij ons niet, wij bekommerden ons wel over de patiënten waar wij gezamenlijk onze zorgverantwoordelijkheid voor hadden. Wij legden geen externe verantwoording af maar wij spraken elkaar onderling aan …. iedere 2 weken en op inhoud. Dus mijn oproep is om dit mogelijk te maken, dus maak de systemen niet leidend maar volgend.

  2. Lees alle reacties
  3. Prima pleidooi, Wouter: terug naar integraal beleid en samenhangende financiering door gemeenten, zorgkantoren en zorgverzekeraars zodat we duurzame aandacht en zorg voor ouderen kunnen bieden. Hopelijk gaat de tijd voorbij van de tijdrovende fragmentatie.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.