Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wouter van Soest nieuwe directeur ActiZ

Redacteur Zorgvisie
Wouter van Soest is aangesteld als directeur van ActiZ. Hij is de opvolger van Gerton Heyne, die de functie als ad interim overnam van Jan de Vries.
Wouter-van-Soest-ActiZ.jpg
Foto: Wouter van Soest

Van Soest werkt momenteel als bestuursvoorzitter van De Zorggroep. Hij trad in 2010 aan bij de organisatie, waar hij verantwoordelijk werd voor 5000 medewerkers. Van Soest richtte zich er vooral op de beleidsstrategie en de kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening. Voor 2010 werkte hij in verschillende bestuursfuncties bij een zorgverzekeraar n een zorgorganisatie.

Van Soest start op 15 oktober als directeur van ActiZ. Hij volgt interim-directeur Gerton Heyne op, die de functie tijdelijk overnam van Jan de Vries. De Vries trad in oktober 2016 af, volgens ActiZ omdat hun inzichten en werkwijze te veel van elkaar verschilden.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.