Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Wubbo Petersen laat GGZ WNB een strop na

Wubbo Petersen, de ontslagen bestuursvoorzitter onder wiens bewind GGZ WNB geheel uit het lood sloeg, bezorgt de instelling 'postuum' nog een strop. Dat schrijft het regionaal dagblad BN De Stem vandaag.
Wubbo Petersen laat GGZ WNB een strop na

In 2007 verkocht Petersen volgens de krant zijn privé-villa in Wolphaartsdijk aan Vrederust, voor 1,3 miljoen euro. De bedoeling was er, samen met de Schotse organisatie Castle Craig, een chique kliniek voor rijke verslaafden van te maken. Daar kwam nooit iets van terecht. GGZ WNB moet nu 260.000 euro verlies nemen als haar aandeel in de waardedaling van de villa. Voorzitter Jan Hoogendoorn van de raad van toezicht: “De vorige raad heeft die koop destijds goedgekeurd. Als het nu zou spelen, zou ik dat niet doen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Scheidsgerecht bekrachtigt ontslag oud-bestuurder GGZ WNB

Inspectie heft verscherpt toezicht GGZ WNB op

Vakbond hekelt ontslag 37 man GGZ WNB

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

 1. Makkelijk verschuilen achter een vorige raad van toezicht.
  1) vraag in kadaster maar eens op wat de oorspronkelijk kostprijs was.
  2) Spreek de bestuurders aansprakelijkheids verzkering dan maar eens aan. Niet voor niets betalen zorginstelling premie voor deze verzekering.
  Het wordt eens tijd dat hieronder geclaimd wordt.
  Cijfers moeten voor 1-6 gepubliceerd zijn.
  Mooie puinhoop waarschijnlijk

 2. Lees alle reacties
 3. Ik zal een brief schrijven naar Rutte, Verhagen en Opstelten dat de topbestuurdersm maar ook de vele inspecties in de zorg AANTOONBAAR niet PREVENTIEF werk verrichten maar vaak correctief allerlei nietszeggende uitlatingen doen om de schijn te wekken dat ze aan de weg timmeren opheffen die rommelaars die in het bedrijfsleven volledig falen

 4. Wat kan Petersen daar aan doen? De waarde van de villa was destijds 1,3 miljoen euro.Ook in de zorg bestaat risicomanagement. Als het nu goed ging met de huizenmarkt en de villa voor 1,5 miljoen verkocht zou zijn… zou Petersen dan postuum een cadeau hebben achtergelaten?
  Ik ken de man verder niet hoor!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.