Wurggreep van wantrouwen belemmert transitie’

De landelijke en regionale overheid, zorgverzekeraars en zorgaanbieders houden elkaar in een wurggreep van wantrouwen. Daardoor scheppen ze niet de voorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden om liefdevolle zorg te leveren. Dat zegt Joris Slaets in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Joris Slaets450.jpg

‘Ze bakken er nog niets van’, zegt Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing. ‘Gemeenten, zorgverzekeraars, het ministerie van VWS, de Inspectie en zorgaanbieders scheppen niet de voorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden om de zorg op maat te snijden voor het individu. Gemeenten en zorgverzekeraars leggen zorgaanbieders draconische meetinstrumenten op om greep te krijgen op de kwaliteit van zorg. Maar zo ontstaan er alleen maar stapels papier die niets zeggen over het werkelijk beleefde welbevinden van zorgvragers. De Inspectie richt zich in de uitvoering vooral op het inperken van incidenten. De instanties

0
201

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.