Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Yme Drost onderzoekt aansprakelijkheid IGZ in zaak Jansen Steur

Letselschaderegelaar Yme Drost start een onderzoek naar de mogelijkheden om de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) mede civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor schade van ex-patiënten van de voormalig neuroloog Jansen Steur. Aanleiding daarvoor is een scriptie van zijn dochter Willemijn Drost.
Yme Drost onderzoekt aansprakelijkheid IGZ in zaak Jansen Steur
Premium

Volgens Drost lijkt civielrechtelijke aansprakelijkheid

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ook ik heb twee jaar geleden in mijn afstudeerscriptie de mogelijkheid van civiele aansprakelijkheid van IGZ in deze casus onderzocht, maar moest concluderen dat er nogal wat haken en ogen aan zitten voordat een rechter deze aansprakelijkheidsclaim zal honoreren. Ik blijf de zaak echter met belangstelling volgen!

  2. Lees alle reacties
  3. Het onderzoeksprogramma ARGOS heeft ook nog wel een ”leuk” vaatchirurgisch zaakje om mee te nemen. Falende ziekenhuisbestuurders , die mogelijk ook hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden ? ? Zou wel eens goede jurisprudentie kunnen opleveren voor alle instellingsbestuurders en zogenaamde toezichthouders . Sterkte en SUCCES gewenst , Yme Drost.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.