Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Yme Drost onderzoekt aansprakelijkheid IGZ in zaak Jansen Steur

Letselschaderegelaar Yme Drost start een onderzoek naar de mogelijkheden om de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) mede civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor schade van ex-patiënten van de voormalig neuroloog Jansen Steur. Aanleiding daarvoor is een scriptie van zijn dochter Willemijn Drost.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Yme Drost onderzoekt aansprakelijkheid IGZ in zaak Jansen Steur

Volgens Drost lijkt civielrechtelijke aansprakelijkheid van de IGZ in een concreet geval mogelijk te zijn. ‘Mijn dochter betoogt in haar masterscriptie dat als de IGZ door een toerekenbare onrechtmatige daad schade heeft veroorzaakt, zij voor haar inadequaat ingrijpen of nalaten aansprakelijk dient te worden gehouden.’

Falend toezicht
In een of twee gevallen lijkt dit volgens Drost het geval te zijn. Het gaat in deze gevallen om mensen die niet al eerder een schadevergoeding hebben ontvangen. ‘Nu kan ook de IGZ als organisatie mogelijk juridische stappen tegemoet zien. Dat is wat ander dan individuele inspecteurs die op persoonlijke titel door de

2
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Ook ik heb twee jaar geleden in mijn afstudeerscriptie de mogelijkheid van civiele aansprakelijkheid van IGZ in deze casus onderzocht, maar moest concluderen dat er nogal wat haken en ogen aan zitten voordat een rechter deze aansprakelijkheidsclaim zal honoreren. Ik blijf de zaak echter met belangstelling volgen!

  2. Lees alle reacties
  3. Het onderzoeksprogramma ARGOS heeft ook nog wel een ”leuk” vaatchirurgisch zaakje om mee te nemen. Falende ziekenhuisbestuurders , die mogelijk ook hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden ? ? Zou wel eens goede jurisprudentie kunnen opleveren voor alle instellingsbestuurders en zogenaamde toezichthouders . Sterkte en SUCCES gewenst , Yme Drost.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.