Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zachte landing ontbreekt voor nieuwe ggz-bekostiging

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Ggz-aanbieders raken door de invoering van de nieuwe ggz-bekostiging gemiddeld 5 procent omzet kwijt. Maar er komt geen landelijke regeling om de gevolgen van het ingevoerde zorgprestatiemodel op te vangen. Ggz-aanbieders zullen zelf met zorgverzekeraars afspraken moeten maken over een zachte landing. ‘Ik begrijp de frustratie van de ggz-aanbieders’, zegt Marijke Verbeek, waarnemend directeur van de Nederlandse ggz.
Marijke Verbeek de Nederlandse ggz
‘Als er echt problemen zijn, komen verzekeraars wel door met de bevoorschotting’, denkt Marijke Verbeek, waarnemend directeur van de Nederlandse ggz.
Premium

De vlag kan uit. Bijna

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het Gupta onderzoeksrapport is er: https://www.denederlandseggz.nl/nieuws/2022/forse-omzetdalingen-voor-ggz-instellingen
   Bruto-omzetdalingen van gemiddeld 5% voor geïntegreerde GGZ instellingen en 3,1% voor ambulante GGZ aanbieders. Dat gaat om de tientallen miljoen euro’s aan omzetverlies.
   Ook met dit onderzoek komt de NZa (en VWS) niet in actie, ze leggen de actie bij de contractering 2023 tussen de zorgverzekeraars en GGZ aanbieders. Laten die onderhandelingen in de meeste gevallen al afgerond zijn en zorgverzekeraars staan er niet om bekend om al afgesloten contracten weer open te zetten voor nieuwe onderhandelingen. Hier vaalt de Rijksoverheid weer in haar zorgplicht.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.