Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuws dagcentrum moet noodgedwongen indikken

Dagcentrum Brugzicht voor verstandelijk gehandicapten in Zierikzee is door rijksbezuinigingen op dagbestedingsprojecten genoodzaakt alle activiteiten op het eigen terrein aan de Scheldestraat te concentreren. Dat meldt regionaal dagblad PZC. Een locatie in de binnenstad van Zierikzee is gesloten.
Zeeuws dagcentrum moet noodgedwongen indikken

De dagactiviteiten in een lunchroom en in kadoshop ‘De Melkmarkt’ zijn gesloten vanwege financiële krapte. “Het is inderdaad een kwestie van de tering naar de nering zetten”, erkent unitmanager Greet Timmerman van Brugzicht in PZC. Zij legt uit: “voorheen kregen we een apart budget voor dagbesteding. Nu kent het rijk een zogeheten ‘zorgzwaartepakket’ per cliënt toe. Het grootste deel daarvan is bestemd voor huisvesting en zorgverlening. Slechts een klein bedrag blijft over voor activiteiten om de cliënten hun dag te laten doorbrengen.”

Vestiging

Volgens Timmerman is het enerzijds jammer dat de vestiging ‘De Melkmarkt’ nu uit de binnenstad moet verdwijnen. Anderzijds zitten er wat haar betreft ook voordelen aan de verhuizing. Zo worden shop en lunchroom vanaf zaterdag voortgezet aan de Scheldestraat en kan er een prima koppeling worden gemaakt met kinderboerderij De Punt, ook een dagbestedingsproject. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kabinetsmaatregelen treffen gehandicapten hard

Staatssecretaris onderzoekt dagbesteding

Triade concentreert spreiding dagbestedingslocaties

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.