Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zes jaar cel geëist in zorgfraudezaak

Mark van Dorresteijn
Tegen Bart V. is vandaag voor de rechtbank in Assen een celstraf van zes jaar geëist. Het Openbaar Ministerie legt de oud-directeur van Icare witwassen van geld en belastingfraude ten laste.
Zes jaar cel geëist in zorgfraudezaak

Tegen medeverdachte Jan B. is dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geëist voor zijn aandeel in deze fraudezaak. De officier van justitie vindt dat V. het schadebedrag van 5,4 miljoen euro aan de benadeelde partij Thuiszorg Icare moet terugbetalen. De aanklager kondigde aan in een later stadium met een ontnemingsvordering te komen.

Hoofdrolspelers

De aanklager bestempelde V. en B. als de hoofdrolspelers in deze fraudezaak. De officier noemde het kwalijk dat zij uit financieel gewin geld dat bestemd is voor hulpbehoevenden in de maatschappij in eigen zak hebben gestoken. Zij vergaarden geld door de manier waarop Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels werden verkocht.

Verkeerde stand van zaken

V. onthield de medebestuursleden van de raad van bestuur de juiste informatie en spiegelde hun een verkeerde stand van zaken voor. V. was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter. Hij genoot een riant salaris. In de laatste periode had hij een inkomen van 220.000 euro. Bovendien ontving hij bij zijn vertrek in 2005 een gouden handdruk van 969.000 euro, terwijl Icare dat jaar een negatief resultaat van 4 miljoen euro boekte. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Ex-Icare-directeur voelt zich slachtoffer

Ex-topman Icare ontkent miljoenenfraude

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Deze zaak en case is ook bij Zembla in de spotlights geplaatst. Ik vind zes jaar nog veel te weinig voor een weinig integer bestuurder die het niet zo nauw nam met het ontvreemden op listige wijze van gemeenschapsgelden voor “echte zieken”. Deze zieke man verdient deze straf en ik hoop dat hij vroeg of laat gaat inzien wat hij heeft misdaag. Het Mea Culpa zou hier niet misstaan! Wat een boef! Laat dit nogmaals een signaal zijn voor alle bestuurders in NL. Geen wanpraktijken of zelfverrijking door gemeenschapsgelden!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.