Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZGT start proef met shuttleservice

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuisgroep Twente is gestart met een shuttleservice om de gastvrijheid verder op te schroeven.
De vrijwillige gastenbegeleiders en bestuursvoorzitter Meindert Schmidt bij de ZGT Shuttle.
De vrijwillige gastenbegeleiders en bestuursvoorzitter Meindert Schmidt bij de ZGT Shuttle.

Sinds vorige week rijdt ZGT vanaf de hoofdingang in ziekenhuislocatie Almelo het ziekenhuis in om patiënten op een comfortabele wijze naar de afdeling of (poli)klinieken te brengen. Bij ziekenhuislocatie Hengelo doet ZGT dit zelfs al vanaf het spoor. Om voor patiënten de afstand naar het ziekenhuis te overbruggen, staat de shuttle vier keer per uur op het station Gezondheidspark klaar om patiënten, wanneer de treinen arriveren, naar het ziekenhuis te vervoeren. Eenmaal aangekomen kunnen patiënten een beroep doen op de vrijwillige gastenbegeleiders om zich in het ziekenhuis verder te laten begeleiden.

Vrijwilligers

Behalve de chauffeur, die ook tot de vrijwilligers behoort, bieden beide shuttles plek aan drie personen. Ook kan een aantal hulpmiddelen vervoerd worden.

Pilot

Aletta Koster, coördinator facilitair bedrijf, geeft aan dat het om een drie maanden durende pilot gaat. ´We gaan proefondervindelijk bekijken hoe we deze service het beste kunnen inzetten. Zo kan een patiënt het vervoer terug naar de hoofdingang of naar het station vooraf bespreken. Ook kan een patiënt zich bij de vrijwillige gastenbegeleider in de centrale hal melden of bij de secretaresse van de afdeling of (poli)kliniek. Zij belt dan met de chauffeur die de patiënt vervolgens komt ophalen. We willen het de patiënten en bezoekers hiermee zo gemakkelijk mogelijk maken.´

Gastenbegeleiding

De dienst is een uitbreiding van de ZGT gastenbegeleiding. De gastenbegeleiders worden ingezet om patiënten en bezoekers binnen het ziekenhuis te begeleiden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.