Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis Emmen wist van veroordeling chirurg

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen wist dat chirurg Nick Reijnen, die een reeks fatale maagverkleiningen heeft uitgevoerd, in Duitsland een medisch strafblad had. Ondanks de veroordeling voor dood door schuld kon hij zijn werk in Emmen voortzetten. Dat zegt bestuursvoorzitter Maarten Rutgers in een interview in het Dagblad van het Noorden.

Volgens de bestuursvoorzitter heeft de arts het Scheper Ziekenhuis op de hoogte gesteld van zijn veroordeling voor een fatale operatiefout in 2002 in Duitsland. De chirurg meldde dat aan het ziekenhuis in 2005, nadat de Duitse rechtbank hem had veroordeeld tot een forse geldboete.

Referenties natrekken

Rutgers, overigens pas een jaar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, wist tot vorige week van niets. Hij heeft in de administratie echter achterhaald dat bij de sollicitatie van de chirurg is getracht referenties na te trekken. De Duitse klinieken waar hij had gewerkt, gaven volgens Rutgers geen informatie over lopende schadeclaims. Dat de referenties niet konden worden gecheckt, was destijds geen reden om de arts af te wijzen.

Onvoorstelbaar

In een reactie op het nieuws zegt woordvoerder Alex de Haan van de lotgenotengroep gedupeerde patiënten Emmen zaterdag: “Ik vind dit een schokkend bericht. Onvoorstelbaar ook. Wij hebben dit via de media moeten vernemen. Het Scheper ziekenhuis heeft met ons geen contact gezocht.” De Haan geeft aan contact zeer op prijs te stellen. “Ik zou graag willen weten hoe het onderzoek verder verloopt. Zijn er bijvoorbeeld ook externe niet-medici bij het onderzoek betrokken?” De Haan heeft daarom zaterdag een mail gestuurd naar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Maarten Rutgers. “Namens alle gedupeerden van dokter Reijnen zouden wij graag met de heer Rutgers om tafel gaan.” (ANP)

Lees ook:

Zes sterfgevallen na maagverkleining in Emmen

Maagspecialist Emmen eerder veroordeeld

Noodsituatie in ziekenhuis Emmen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.