Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Meppel vervangt complete afdeling

Zorgcombinatie Noorderboog gaat in het Diaconessenhuis haar afdeling anesthesiologie compleet vervangen en een nieuwe groep anesthesisten aanstellen. Dit meldt de Stentor.

Daarvoor is Rob Slappendel als hoofd van de afdeling aangetrokken. Slappendel, zelf anesthesist, heeft vorig jaar de afdeling samen met een hoogleraar chirurgie doorgelicht. Dit gebeurde op verzoek van de raad van bestuur en naar aanleiding van een rapport van de Inspectie voor de Gezondeidszorg in 2006. Vooral de afdelingen anesthesiologie en chirurgie kwamen er toen slecht vanaf. Het Diaconessenhuis werd naar aanleiding van dit rapport onder verscherpt toezicht gesteld. Als gevolg hiervan stapten directieleden en artsen op.De afgelopen tijd werd er een inhaalslag gemaakt, door een reorganisatie door te voeren en door het invoeren van nieuwe protocollen.

Ontslagen

Eind 2007 is het verscherpte toezicht van de Inspectie van de Gezondheidszorg opgeheven. Het ziekenhuis gaat door met de reorganisatie en heeft het dienstverband van de vijf huidige anesthesisten per 1 augustus opgezegd. Rob Slappendel, voorheen werkzaam in Den Bosch, begint een nieuwe maatschap anesthesiologie in het Diaconessenhuis. (De Stentor)

Lees ook:

Ziekenhuis Meppel krijgt gedragscodes

OK-personeel mort in Meppel

‘Meppel moet specialisten aanpakken’

Ramaker interim bij Diaconessenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.