Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis zet strip in bij lastige vacatures

Het Deventer Ziekenhuis bereidt voor zich voor op grote krapte op de arbeidsmarkt met een bijzonder instrument: het stripverhaal.
Ziekenhuis zet strip in bij lastige vacatures

Het beeldverhaal hoort bij een nieuwe campagne ‘Werken bij de leukste’. Hiermee mikt het ziekenhuis op het werven van lastig te vervullen vacatures in de zorg. In de strip van het Bureau Youniq Life, spelen twee figuren de hoofdrol. De vrolijk geluimde Dayzee vertelt waarom zij voor het Deventer Ziekenhuis koos. De altijd mopperende Dave werkt overduidelijk ergens anders.

Specialistische functies

Momenteel zijn er nog geen lastig te vervullen vacatures bij het Deventer Ziekenhuis. Sterker nog: door bezuinigingen vervallen er momenteel in de ziekenhuiszorg soms zelfs arbeidsplaatsen. “Toch zal dat over een tijdje anders zijn”, weet woordvoerder Rob van Putten. “In het Westen zie je nu al dat de specialistische functies weer moeilijk te vervullen zijn.” Het gaat dan om bepaalde gespecialiseerde verpleegkundigen of operatie assistenten. Van Putten: “Als goed opgeleid, ervaren zorgverlener kun je overal aan de slag. Het wordt dan belangrijk bij wie je wilt werken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Facebook centraal bij wervingscampagne HagaZiekenhuis

Franciscus Ziekenhuis lanceert website voor werving personeel

Scholing en cultuur spelen rol bij werving zorgpersoneel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.