Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuislocatie wordt mogelijk backpackershotel

Naast studenten-, jongeren- en starterswoningen komt er mogelijk ook een backpackers/short stay-hotel in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Oudenrijn in Utrecht. Dat blijkt uit een brief van het Utrechts college van B en W over de herontwikkeling van de ziekenhuislocatie. Dit meldt nieuwssite de Utrechtse Internet Courant (UIC).
Ziekenhuislocatie wordt mogelijk backpackershotel
Foto: ANP Robin Utrecht

Het hotel zou in het bestaande beddenhuis worden gesitueerd, zo meldt de UIC. Het zou betekenen dat er 113 van de geplande starterwoningen komen te vervallen. Hiervoor komt een hotelfunctie met zo’n 91 kamers voor backpackers en 71 kamers voor short stay in de plaats.

Locatie Oudenrijn
Begin 2014 wordt het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn in gebruik genomen, de locatie Oudenrijn staat dan leeg. De Ontwikkel-Combinatie-Oudenrijn (OCO) kocht het terrein in 2011 om het te herontwikkelen, waarbij de nadruk met name op wonen zou komen te liggen.

Crisis
Uit de brief blijkt echter dat deze plannen zijn aangepast. Vanwege de crisis is het accent meer komen te leggen op woningen voor studenten en starters in plaats van middeldure koopwoningen. Een aantal gebouwen van het ziekenhuis blijven staan: het beddenhuis en de gebouwen aan de Heuven van Goedhartlaan. Daarnaast worden er 37 eengezinswoningen gebouwd.
In totaal moeten er op het terrein 763 woningen komen: behalve de 37 eengezinswoningen zijn dat 99 driekamer appartementen, 514 studentenwoningen en, mits er geen hotel komt, 113 startersappartementen.

Bouw
OCO wil in het voorjaar van 2014 beginnen met de bouw van de eerste fase: de eengezinswoningen. In de tweede fase zou dan begonnen moeten worden aan de herontwikkeling van onder meer het beddenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.