Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuispersoneel kijkt tientallen keren per jaar onbevoegd in medische dossiers BN’ers

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft vorig jaar ‘vele tientallen meldingen’ gekregen over medewerkers in de zorg die onbevoegd in medische dossiers van bekende Nederlanders kijken. Vooral ziekenhuispersoneel overtreedt de privacywet. Ze hebben vooral interesse in het medische wel en wee van bekende topsporters.
Aleidwolfsenpg660

Dat zegt AP-voorzitter Aleid Wolfsen: ‘We

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Dit soort gedrag is compleet onaanvaardbaar, maar voyeurisme is blijkbaar moeilijk te onderdrukken voor sommige mensen.
   Afgezien van de menselijke factor is ook vaak het rechtensysteem van EPD’s te summier, complex en/of niet goed geïmplementeerd.
   Ook de grote invloed van ondernemingsraden in zorginstellingen is vaak desastreus voor de beveiliging en rechtensysteem van de ICT, zij gaan vaak voor de optie dat het niet te moeilijk moet zijn voor zorgmedewerkers om bij de dossiergegevens te kunnen komen en daardoor is vaak de privacy en beveiliging van dossiergegevens van ondergeschikt belang voor de OR.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.