Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen Emmen en Hoogeveen fuseren

Mark van Dorresteijn
Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen fuseren per januari 2010 tot de stichting Leveste Middenveld. Onder deze stichting komen ook de verpleeghuisstichtingen, Stichting Zorgpalet en Leveste Care, te vallen.
Ziekenhuizen Emmen en Hoogeveen fuseren

De nieuwe zorgcombinatie moet vooral grote voordelen bieden op het gebied van kwaliteit en doelmatigheid. Met 5200 personeelsleden wordt Leveste Middenveld de grootste werkgever van Drenthe. Met ruim tweehonderd specialisten, zeshonderd bedden en een omzet van 300 miljoen euro komt de stichting bij de top 20 van grootste zorginstellingen van Nederland. De fusie moet ook een betere onderhandelingspositie leiden ten opzichte van zorgverzekeraars en leveranciers.

Zelfstandigheid

Beide ziekenhuizen blijven als volwaardige klinieken bestaan en behouden hun juridische en financiële zelfstandigheid. Hetzelfde geldt voor de aangesloten verpleeg- en verzorgingshuizen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Bestuur Scheper Ziekenhuis moet opstappen’

CDA wil dat NMa geen fusies meer toetst

NZa claimt rol in fusietoets

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.