Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen en umc’s starten ‘Beslist samen!’

Redacteur Zorgvisie
Met behulp van het implementatieprogramma ‘Beslist Samen!’ voeren tien ziekenhuizen en twee umc’s shared decision making versneld in. De kennis die ze opdoen, delen ze vervolgens met andere ziekenhuizen.
SharedDecision-400-geenmedium.jpg

Onder meer het Maastricht UMC+, Erasmus MC, Reinier de Graaf, Isala en Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis doet doen mee aan het implementatieprogramma, dat op 1 maart van start gaat. Ze hebben allemaal plannen ingediend voor hoe zij het samen beslissen willen doorvoeren, op basis waarvan ze zijn geselecteerd, meldt de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centrum. De ziekenhuizen moesten onder meer uitleggen hoe shared decision making in hun zorgpad past, of het haalbaar was om dit in te implementeren en uit te voeren en of ze genoeg mensen, middelen en expertise beschikbaar hadden.

Het programma duurt ongeveer een jaar en wordt gesubsidieerd door het Zorginstituut Nederland. Na het jaar moet de kennis van de deelnemers gedeeld worden met andere ziekenhuizen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.