Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ziekenhuizen gaan massaal strijd om patiënt aan met eigen ‘zbc’

Ziekenhuizen openen op grote schaal eigen ‘zbc’s’. Met aparte vleugels in het gebouw, nieuwe locaties of deels in samenwerking met een zelfstandige kliniek. Zo proberen ziekenhuisbestuurders het vertrek van patiënten naar zbc’s tegen te houden. Dit jaar begonnen al vijf ziekenhuizen met een zbc-aanpak, waaronder gisteren ‘Clinics in Alrijne’.
Bits and Splits / stock.adobe.com

“We willen dat er voldoende zorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een prachtige en terechte erkenning voor wat ZBC’s al jaren doen (snelheid en klant tevredenheid scoren standaard erg hoog bij ZBC’s).

   Wat ZBC’s doen was altijd al een oplossing i.p.v. een probleem. Dat wordt nu gelukkig ook erkent in dit artikel. Heel mooi. We komen er wel met zijn allen, langzaam maar zeker. Samen op weg naar kosten-effectievere en klantvriendelijkere zorg (& diensten).

  3. Reguliere planbare zorg ASA 2 t/m 4 kan prima in een regulier ziekenhuis. In het Bronovo bijvoorbeeld kan een ZBC zomaar het verschil maken tussen een financiële zeephelling waar het HMC op terecht dreigt te raken en een gezond financieel bedrijf . Doen zou ik zeggen alle lichten staan inmiddels op groen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.