Ziekenhuizen omarmen Europese Investeringsbank

De Europese Investeringsbank (EIB) leent 43 miljoen euro aan het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Ook het Amphia Ziekenhuis en het Radboudumc hebben aanvragen lopen van respectievelijk 100 en 150 miljoen euro.
Bank-geld-AdobeStock_450.jpg
Foto: Adobe Stock

Het ETZ leent 43 miljoen euro van de EIB voor het moderniseren van de bestaande gebouwen en voor de invoering van het elektronisch patiëntendossier (epd) in maart 2018. Verder wordt de geboortezorg in Tilburg geconcentreerd op één locatie, namelijk in het ETZ Elisabeth. De lening heeft een looptijd van zeven jaar. De A-rating van internationaal kredietbeoordelaar Fitch Ratings, die het ETZ vorig jaar behaalde, levert het ziekenhuis geld op, stelt ETZ-bestuursvoorzitter Bart Berden. ‘We verdienen geld met onze rating. Het scheelt ons jaarlijks circa vier ton aan rente. Wij vinden het als ETZ ook belangrijk om met deze lening

0
231

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.