Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen regio Leiden verkennen samenwerking

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Diaconessenhuis Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Rijnland Ziekenhuis verkennen momenteel de mogelijkheden tot intensievere samenwerking tussen de drie ziekenhuizen.
Ziekenhuizen regio Leiden verkennen samenwerking

Dat laten de ziekenhuizen vandaag weten.

Kwaliteit

Ze willen hiermee de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in de regio Leiden verbeteren en de continuïteit van zorg in de regio garanderen. Daarbij is de samenwerking van de twee algemene ziekenhuizen en het universitair medisch centrum goed voor de kwaliteit van opleiding, onderzoek en innovatie.

Ouderenzorg en beweging

De komende periode onderzoeken verschillende teams van medisch specialisten de mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Ze richten zich op complexe zorgthema’s als oncologie, vaatzorg en acute zorg en op de regionale speerpunten ouderenzorg en beweging. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid biedt ondersteuning. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Mark de Jong bestuurslid Diaconessenhuis Leiden

‘LUMC niet betrokken bij fraude Poldermans’

LUMC en Diaconessenhuis concentreren verloskunde

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.