Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Ziekenhuizen sluiten zich aan bij project Agis

Vier regionale ziekenhuizen en een revalidatiecentrum in de provincie Utrecht doen mee aan de pilot ‘Zorginkoop en patiëntenperspectief’ van zorgverzekeraar Agis en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

De AntoniusMesosGroep, het Meander Medisch Centrum, het Diakonessenhuis, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het revalidatiecentrum de Hoogstraat tekenden 25 januari een verklaring van deelname.

Patiëntgerichte zorginkoop

De pilot is bedoelt om de behoeften en ervaringen van patiënten een plaats te geven in de zorginkoop. In de loop van 2007

willen partijen concrete afspraken maken met elkaar, zodat de zorgverzekeraar patiëntgerichte zorg kan gaan inkopen voor

2008. Naast Agis, NPCF en de zorginstellingen doen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) en de regionale patiëntenplatform CliëntenBelang Utrecht ook met het project mee. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.