Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuizen starten WOB-procedure tegen VWS

De NVZ vereniging van ziekenhuizen heeft een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). De NVZ wil met de WOB-procedure achterhalen hoe VWS tot de conclusie is gekomen dat het ziekenhuisbudget met 549 miljoen euro is overschreden.
Ziekenhuizen starten WOB-procedure tegen VWS

Volgens demissionair minister Klink hebben ziekenhuizen in 2009 het budgettair kader met 549 miljoen overschreden. De NVZ plaatst niet alleen vraagtekens bij het bedrag van 549 miljoen, ook vindt zij dat Klink de verantwoordelijkheid te gemakkelijk volledig bij de ziekenhuizen neerlegt en voorbijgaat aan de verantwoordelijkheden van de zorgverzekeraars. Daarom eist de vereniging inzage in alle gegevens die hebben geleid tot de vaststelling van de overschrijding.

Overschrijding

Als aantoonbaar sprake is van overschrijding, dan vindt de NVZ dat de primaire verantwoordelijkheid ligt bij zorgverzekeraars. (zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Ziekenhuizen vinden korting onaanvaardbaar

NVZ: ‘Zorgverzekeraars onterecht buiten schot bij bezuinigingen’

Klink kort ziekenhuizen 700 miljoen

2 REACTIES

  1. @Piet: als medisch specialist ervaar ik al jaren dat er totaal geen marktwerking is omdat we uiteindelijk aan het eind van het jaar zowel als ziekenhuis als dokter weer gekort worden; wat je hebt ‘verdiend’ in het B-segment wordt je zo weer afgepakt. De gezondheidszorg blijft een prettig middel om aan het eind van een kabinet nog even stevig te bezuinigen en de begroting voor september rond te krijgen. History repeating…

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.