Ziekenhuizen steken pensioenpremie artsen in eigen zak

Medisch specialisten in loondienst zijn boos dat ziekenhuizen het vrijgevallen werkgeversdeel van hun pensioenpremie niet uitkeren. Het gaat om circa 70 miljoen euro.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ziekenhuizen steken pensioenpremie artsen in eigen zak
Foto: ANP

Het vrijvallen van het werkgeversdeel van de pensioenpremie van medisch specialisten in loondienst heeft te maken met de nieuwe pensioenwet die op 1 januari 2015 is ingegaan. Medisch specialisten, met name de jongere, bouwen hierdoor fors minder pensioen op.

Pensioenaftopping

Net zoals alle werknemers in Nederland hebben de loondienstartsen door de nieuwe pensioenwet te maken met de verlaging van de pensioenpremie van 2,15 naar 1,875 procent. Daarnaast is het pensioengevend salaris maximaal één ton. Door deze zogeheten ‘pensioenaftopping‘ kan er boven 100.000 euro niet meer belastingvrij pensioen worden opgebouwd. Hierdoor vallen de pensioenpremies boven de nieuwe limiet vrij,

5
96

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En daar pas op zijn 38 e mee is begonnen terwijl degene met het commentaar gamba waarschijnlijk al 20  jaar pensioen had opgebouwd en s’avonds en in de weekenden altijd sliep …. Leuke tijd gehad terwijl anderen voor u en de uwen paraat stonden ? Of studeerden ? 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.