Zij-instroomtraject Santé Partners omzeilt star onderwijssysteem

Zorginstelling Santé Partners en opleidingsinstellingen Avans+ en ROC Rivo hebben een leer-werktraject voor zij-instromers opgezet dat de starheid van het reguliere onderwijssysteem omzeilt. Studenten kunnen vanaf 2020 op elk gewenst moment beginnen.    

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderenzorg

Het eerste groepje begint in mei. Op die manier worden problemen bij de invulling van het aankomende zomerrooster voorkomen.  

Aan de lijn houden

Voorheen moesten geïnteresseerde zij-instromers soms drie maanden wachten voordat ze op de reguliere onderwijsmomenten – in september of februari – konden starten met het leer-werktraject. Dat is problematisch omdat er dan ook langere tijd geen zij-instromers starten. ‘Wij moesten deze mensen eigenlijk aan de lijn houden’, zegt Marjolein Verstraeten van Human Recources. ‘En als we ze dan na een paar maanden weer belden om te vragen of ze zich wilden inschrijven, hadden ze al wat anders gevonden.’

0
459

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.