Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis bouwt advies uit

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Zilveren Kruis gaat meer keuze informatie verstrekken aan zijn verzekerden. Het aantal ‘persoonlijke zorgrapporten’ wordt opgeschroefd. Dat heeft de verzekeraar aangekondigd.
ZilverenKruisrapport-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Drie jaar geleden is Zilveren Kruis begonnen met het opstellen van rapporten met keuze informatie voor bepaalde ingrepen. De rapporten geven de uitkomstresultaten aan van operaties bij verschillende zorgaanbieders in de regio van de verzekerde of daarbuiten. Het gaat om bijvoorbeeld de ervaren effectiviteit van een ingreep, het percentage heroperaties binnen twee jaar of het percentage wondinfecties na een operatie. Ook wordt verslag gedaan van het aantal operaties per zorgaanbieder en de tevredenheid van patiënten na afloop. Sinds begin 2014 zijn circa 2200 rapporten verstuurd aan klanten.

De zorgverzekeraar heeft momenteel rapporten beschikbaar voor negen aandoeningen maar dit aantal wordt opgeschroefd naar dertien. Daarmee zou kunnen worden voldaan aan meer dan 80% van de aanvragen van verzekerden. Meest populaire rapporten zijn die voor het vervangen van een heup of een knie, hernia en staar.

De aanvragen lopen nu nog via een zogenaamde ‘zorgcoach’ maar de bedoeling is om de maatwerkrapporten op termijn online beschikbaar te stellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.