Zilveren Kruis en Menzis pakken regie in Drenthe en Groningen

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis zien dat individuele zorginstellingen in Drenthe en Groningen er niet in slagen over hun eigen belangen en grenzen heen te kijken bij het oplossen van het nijpende arbeidsmarktvraagstuk in hun regio. Daarom nemen ze de regie over en beloven ze in het najaar met een samenhangend toekomstplan te komen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hylke Kingma
Adobestock

De zorgbehoefte verandert in de provincie sneller dan in de Randstad, mede vanwege de vergrijzing en de grotere afstanden. Tegelijkertijd slaat de krapte op de arbeidsmarkt in dunnerbevolkte gebieden als Drenthe en Groningen sterker toe. Individuele zorginstellingen kunnen deze problematiek niet oplossen. Dat zegt Christine Rompa, woordvoerder van Zilveren Kruis, naar aanleiding van de commotie die met name in Hoogeveen is ontstaan toen vorige week bekend werd dat de gemeente het overleg met Treant Zorggroep opschort. Gemeente De Wolden sloot zich bij Hoogeveen aan.

Chronisch gebrek aan kinderartsen

Beide gemeenten verzetten zich tegen de voorgenomen verplaatsing van verloskunde en kindergeneeskunde

0
2907

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.