Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis onderzoekt miljoenenfraude pgb

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgverzekeraar Zilveren Kruis is een onderzoek gestart naar grootschalige fraude met pgb’s bij de instelling Zorg en Ondersteuning uit Ermelo. Dat bevestigt Zilveren Kruis na berichtgeving hierover in het Financieele Dagblad.
Geld-Fotolia_450.jpg

Alleen al in 2015 zou er een bedrag van 1,3 miljoen euro zijn gedeclareerd voor zorg die niet is gegeven. Het gaat om fraude met pgb’s, waarbij de zeventig patiënten met lichte verstandelijke handicap of lichte psychische problemen hun eigen zorg inkopen.

Fraude met pgb

Drie zorginstellingen, die horen bij Zorg en Ondersteuning, hebben minder zorg geleverd dan werd gedeclareerd. Het personeel kreeg te weinig betaald en een groot deel van de patiënten had een te hoge zorgindicatie, zodat ze meer geld kregen dan waar ze eigenlijk recht op hadden. Zorg en Ondersteuning leverde van 2011 tot eind 2016 zorg en is inmiddels opgeheven. Zilveren Kruis gaat de gelden terugvorderen bij de instellingen. De zorgverzekeraar gaat ervan uit dat de patiënten te goeder trouw hebben gehandeld. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan moeten zij geld terugbetalen. (ANP)

Fraude in de zorg
Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties. >> bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.