Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ZKN: komende 5 jaar dubbel zoveel patiënten naar zelfstandige klinieken

De zelfstandige klinieken verwachten binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal patiënten: van één naar twee miljoen per jaar. Er komen ongeveer honderd kliniekvestigingen bij, schat branchevereniging ZKN. Dat gebeurt vooral in regio’s als Limburg, Brabant, Noord-Holland en de noordelijke provincies. Een groot deel van de huidige 400 vestigingen zal uitbreiden.
Paulette Timmerman660

Belangrijke reden voor patiënten om te

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Kleinschaligheid, korte lijnen, betere afstemming tussen aanbod en vraag, eigenlijk te mooi om waar te zijn, Maar was dat niet de sterke kant van alle kleine en middelgrote ziekenhuizen die in hoog tempo het veld hebben geruimd om plaats te maken voor door fusie ontstane zorg paleizen met een managers overhead van 20% en meer? De vraag is of het hier allemaal goedkoper van wordt. Wel onoverzichtelijker.
   Het grijze gebied tussen ASA 2 en ASA 3, medisch toerisme, opgeknipte behandeltrajecten… De kaalslag onder de kleinere ziekenhuizen en de komst van een extra 400? ZBC’s laat in ieder geval zien dat de regie en het toezicht van de daartoe aangewezen organisaties op zijn minst aan heroriëntering toe is. Van groot -groter -grootst weer terug naar goed -beter -best.
   H Gr J.Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.