Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ZN-bestuurder Van Houten: ’Wij zijn de huisartsen tegemoetgekomen’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ton van Houten, bestuursvoorzitter Zorg en Zekerheid, was een van de ZN-onderhandelaars huisartsenzorg. Hij demonstreerde samen met de huisartsen op het Malieveld voor Meer Tijd Voor De Patiënt (MTDVP). ‘Ons doel was hetzelfde, maar een gedeelde oplossing ontbrak.’
Ton van Houten, bestuursvoorzitter Zorg en Zekerheid
Ton van Houten, ZN-bestuurder, vindt dat zorgverzekeraars huisartsen tegemoet zijn gekomen
Premium

Zoals verwacht zijn de zorgverzekeraars

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. ZN vergeet dat er al 15 jaar miljoenen 1e lijns geld op de plank blijft liggen. De verzekeraar wil het maar aan de huisartsen geven als die wurgcontracten afsluit om elk jaar wat hoger door een hoepeltje te springen. Wat betreft meer tijd voor de patiënt : als de politiek wil er echt is dan kunnen de NZA tarieven basiszorg gewoon met 50 % omhooggaan, eenvoudig en geen onderhandelingen nodig.
   Met 11,51 euro voor een consult en 28,77 voor een lange visite (vaak een uur werk) is er nog veel ruimte voor verbetering.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit schrijven doet huisartsen geen recht. Wij denken dat ZN daarmee moet uitkijken.

   1. Huisartsen werd in 2018 financiering beloofd voor MTVDP. Deze kwam er niet. Huisartsen zijn in 2020 zelfstandig uit eigen zak Meer Tijd Voor De Patiënt gaan bieden; de covidcrisis maakte MTVDP acuut onontbeerlijk, afgezien van de noodzaak die in onderzoeken al werd aangetoond. Huisartsen betaalden dit – nogmaals – zelf. Hen na twee jaar te betalen naar werk, is niet een vorm van hen tegemoet te komen. Huisartsen hebben dit hardhandig op moeten eisen om hun patiëntenzorg niet om te laten vallen, en dat is in veel opzichten een schandalige gang van zaken.

   2. Het IZA formuleert de doelstelling het gelijktrekken van het speelveld in de zorg te onderzoeken. Laten we dat doen.

   (Reactie ook namens collega huisarts Isabel van Hövell-Ullmann)

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.