Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ZN: ‘Bezuiniging specialisten gaat niet ver genoeg’

De aangekondigde maatregelen om overschrijdingen bij medisch specialisten te voorkomen gaan niet ver genoeg. Dat stelt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
ZN: ‘Bezuiniging specialisten gaat niet ver genoeg’

ZN betreurt het dat er geen poging wordt gedaan om het over 2008 en 2009 betaalde bedrag terug te vorderen. Medisch specialisten mogen geen voordeel hebben van een systeemfout, de rekening daarvan wordt immers betaald door de premiebetalers. Het is zinvol om voor de toekomst na te denken over de positie van de medisch specialist en zijn invloed op de kosten van de zorg.

Systeemfout

ZN riep minister Klink in augustus op de medisch specialisten te dwingen het te hoog uitgevallen deel van hun inkomen terug te storten in de staatskas. Door een systeemfout met het dbc-declaratiesysteem heeft een deel van de specialisten te veel ontvangen voor hun werk. ZN gaat uit van een miljard euro, Klink wil de specialisten korten met 375 miljoen en de Orde van Medisch Specialisten denkt dat de systeemfout slechts 80 miljoen heeft gekost. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

NZa verhoogt korting medisch specialisten

ZN: Specialisten moeten een miljard terugbetalen

Specialisten ondertekenen petitie tegen bezuiniging

ZN: specialisten snel aanpakken

1 REACTIE

  1. jammer dat in alle discussies om geld iedereen vergeet in wat voor kapitale panden de zorgverzekeraars zitten en hun geldverslindende organisatie aan de premiebetaler kost. De specialist krijgt een krankjorum dbc systeem door zijn strot gedrukt waarvan niemand in de burgerij weet dat dit honderden miljoenen heeft gekost en blijft kosten door de achterlijke controlesystemen die er nodig zijn om het draaiende te houden. Binnenkort moet dit systeem dat nog niet eens optimaal werkt alweer door het volgende monsterlijke systeem worden vervangen. Wat een geld wegsmijterij. En Klink doet er vrolijk aan mee. Trek je ministeriele credit card nog een keer Ab en koop er nog wat computerspelletjes mee voor je kinderen. Het gat in je begroting dicht je wel met geld uit de zakken van hardwerkende specialisten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.